1.Linear Layout
Linear Layout biz yatay ve düşey doğrultuda ve yanyana yerleştirme işlemini yapmaktadır.Bu Layout tipinde bizim düzenlememiz biraz daha zordur.Vertical Linear Layout ve Horizontal Linear Layout olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.Vertical Linear Layout dikey biçimde yanyana dizerken Horizontal Linear Layout yatay konumda yan yana yerleştirme işlemini yapmaktadır.Oluşturdugunuz her Layoutun içine eklediginiz kadar yer kaplamasını istiyorsanız.Boy kısmını wrap_content yapınız.
Yukarıda bulunan Horizontal Linear Layout biçimine örnek olarak yapılmıştır.Toplamda iki adet Linear Layout kullanılmıştır.
Yukarıdaki resimde yer alan Layout çeşidi Vertical Linear Layout olarak yapılmıştır.Toplamda iki adet Linear Layout kullanılmıştır.
2.Relative Layout
Bu Layout biçimin de öğeleri yerleştirme işlemi serbesttir.İstedigimiz nesneyi istedigimiz konuma yerleştirme işlemini gerçekleştirmek mümkündür.Bu islem de şu nesnenin bu kadar uzandığın da olarak belirtmek yeterlidir.Benim uygulamalarım da en çok kullandığım Layout tipidir.
3.Frame Layout
Bu Layout tipinde birden nesne üst üste binmiştir.Bu nesnelerden birini yok edip diğerini getirme işlemin de Frame Layout kullanılmaktadır.Frame Layout işlemi ile kasmaların ve gecikmelerin engellenmesi için kullanılmaktadır.
4.TableRow
Bu Layout tipi ise tablolama işleminde kullanılmaktadır. Layout tiplerini uygulama türünüze göre seçiniz.Uygulamalarım da en fazla kullandığım Layout tipi Relative Layout dur.
0 Yorumlar
Bizimle fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.